Bewonersvereniging Schiedam Centrum

65 woningen op plek voormalige brandweerkazerne

Schiedam – Van Wijnen Projectontwikkeling West B.V., de Schiedamse distilleerderij Herman Jansen Beverages en de gemeente Schiedam hebben onlangs overeenstemming bereikt over de realisatie ca. 65 woningen in het middenklasse segment op de locaties van de oude brandweerkazerne aan de Breedstraat en een deel van de bedrijfspercelen van Herman Jansen Beverages.

Het project krijgt de naam ‘Leven in de Branderij’. Na jaren van ontwikkelen en onderhandelen kan aan de Schiedamse binnenstad een nieuw woonklimaat worden toegevoegd. Tevens zal de distilleerder flink investeren in de vernieuwing van haar bedrijfsactiviteiten, waarmee een iconisch Schiedams bedrijf, dat al generaties lang de kernwaarden van onze stad deelt, behouden blijft.

Het doel van de ontwikkeling is het versterken van de stedelijke functie en de levendigheid van de binnenstad door het toevoegen van grotere woningen voor midden- en hogere inkomens in de binnenstad. Deze ontwikkeling maakt onderdeel uit van de Woonvisie 2030 en de Ontwikkelingsvisie voor de binnenstad uit 2012. En is vertaald in de uitvoeringsprogramma’s Wonen en Binnenstad.

Vrijdagmiddag 15 december zal door burgemeester Lamers, de heer Jansen en de heer Rook namens de gemeente Schiedam, Herman Jansen Beverages en Van Wijnen de ontwikkelovereenkomst ‘Leven in de Branderij’ worden getekend.

bron:popuptv